Bloggaukset

Fiskarsin luonto: parasta pannulla vai puutarhassa?

Lisätty 19.7.2019


Fiskarsissa asuessa ihan uusista asioista tulee kiinteästi osa arkea. Yksi niistä on tietysti peura, tai nykyään kai oikeammin nimeltään valkohäntäkauris. Jos ihmettelet, miksi puutarhoissa on parimetrisiä aitoja suojaamassa istutuksia, vastaus on peura. Jos ihmettelet, miksi paikalliset koirat nostavat äläkän aamukuudelta (tai sähköpostilistalla huhuillaan karanneen koiran perään), vastaus on tietysti peura. Peuroja täällä nimittäin todella riittää! Eikä vain metsissä, vaan yhtä lailla puutarhoissa ja kylän raitillakin. Näiltä osin tilanne on paikoin kuin 80-luvun suositussa tv-sarjassa Villi Pohjola. Talvella peurat käyvät lintulaudoilla syömässä, alkukesästä vasat vilistävät emojensa perässä ja syksyisin peurat kokoontuvat monikymmenpäisiksi laumoiksi pelloille. Vaikka peurat upeita otuksia ovatkin, niillä on häkellyttävä kyky syödä koko puutarha hetkessä silpuksi. Ei siis ole ihme, että joidenkin mielestä peurat ovat kuitenkin lopulta parhaimmillaan paistinpannulla, eivät puutarhassa.

Lue lisää

KOTONA FISKARSISSA osa 2

Lisätty 11.2.2019


Uudessa asuinpaikassa on olennaista paikan henki, josta keskeisen osan muodostavat muut paikalliset asukkaat ja toimijat. Muuttopäivämme jälkeisenä toukokuisena aamuna kävelimme innostuneen uteliaasti kotikatuamme ja kuvittelimme millaisia ihmisiä ja elämäntarinoita vanhat talot kätkevät sisälleen. Hieman myös mietitytti kuulummeko joukkoon, kun varsinaisia kädentaitajia emme kumpikaan ole. Olo oli kuin turistilla uudessa matkakohteessa – emmehän vielä pystyneet edes erottamaan toisistaan vierailijoita ja paikallisia.

Lue lisää

KOTONA FISKARSISSA

Lisätty 18.6.2018


OSA 1: MUUTTO Siinä se oli netissä. Täydellinen vanha talo! Hintaa oli liikaa, remonttitarvetta oli aivan liikaa ja maaseutumaiseen ympäristöön muuttaminen mietitytti sekin urbaaneja ihmisiä. Paikan päällä taloa ja ympäristöä ihastellessamme mikään näistä ei tuntunut kuitenkaan enää lainkaan merkitykselliseltä asialta. On taloja, jotka kutsuvat asumaan ja tätä kutsua on silloin kuunneltava.

Lue lisää

Kaikki blogipostaukset