Fiskarsin ruukkiin uusi suuri tapahtumatila kesällä 2016

Toukokuun puolessavälissä avautuva Puimala tuo Fiskarsin idylliseen ruukkikylään yli tuhat neliötä uutta tapahtumatilaa. Valtavankokoiseen entiseen puimalarakennukseen kunnostetaan parhaillaan suuriinkin tilaisuuksiin sopivaa tapahtumapaikkaa.Puimalan tilat ovat merkittävä lisä Fiskarsin ruukin kesätapahtumille. Erilaisia suuria tilaisuuksia häistä taidenäyttelyihin ja illallisista markkinoihin voidaan jatkossa viettää sateelta suojassa keskellä ruukkialuetta. Puimalaa voivat varata käyttöönsä niin tapahtumajärjestäjät kuin yksityishenkilöt. Tila on käytettävissä toukokuun puolivälistä syyskuun puoleenväliin saakka.

Elokuussa Puimalaan levittyy monikulttuuriseen taiteeseen keskittyvä Faces Festivaali. Festivaalin aikana Puimalan tiloissa on luvassa musiikkia, taidepainotteisia workshopeja sekä taidenäyttely.

Puimala täydentää Fiskarsin Ruukkikylän juhla- ja tapahtumatilatarjontaa. Seuraintalo Lukaali on toiminut alueen suosittuna kokoontumis- ja juhlatilana jo vuodesta 1896 lähtien. Lukaali avautuu 9 kuukauden kunnostuksen jälkeen jälleen toukokuussa ja on avoinna vuoden ympäri. Lukaalin saliin mahtuu 120 ruokailijaa, kun Puimalassa juhlii jopa 1 000 henkilöä.

Matkailu- ja tapahtumapalvelut ruukkikylässä kehittyvät koko ajan. Fiskarsin Ruukki sai Vuoden Kotimainen Matkakohde 2015 -palkinnon Matkamessuilla tammikuussa. Matkailutoimittajien Kilta ojensi palkintonsa Ruukin alueelle kiittäen sitä yhdeksi eteläisen Suomen monipuolisimmista ja mielenkiintoisimmista kulttuurimatkailukohteista, jonka vetovoima vetää matkailijoita puoleensa vuoden ympäri.