Tiedotus vaarallisen puun poistosta ja talven aikana tehtävistä puistoalueen hoitotoimenpiteistä

Vuotuisen puistopuiden tarkistuksen yhteydessä on havaittu puistopuita Fiskarsin ruukkialueella jotka ovat erittäin huonossa kunnossa. Puiden huono kunto, yhdistettynä niiden keskeiseen sijaintiin pakottavat toimenpiteisiin. Kriittisin, ja näin ollen nopealla aikataululla poistettava puu sijaitsee vanhan paloaseman kohdalla. ALUE ON RAJATTU JA ALUEELLA LIIKKUMINEN ON KIELLETTY. Puun poistotyö aloitetaan mahdollisimman pian.

Muiden kohteiden sijainti näkyy liittenä olevassa kartassa. Huonokuntoiset puut tullaan poistamaan kokonaan tai osittain kevättalven aikana, jotta uudet puut saadaan istutettua kevään koittaessa. Poistettavien puiden korvaamisesta uudella istutuksella päätetään tapauskohtaisesti huomioiden sijainti, lähistön muut puut, tiestö ja rakennukset.

Paloaseman vieressä olevat vanhat hopeapajut ovat valitettavasti tulleet tiensä päähän. Nämä korvataan uusilla isoilla (rungon ympärysmitta n. 25cm) taimilla keväällä. Pajujen uudistustyöhön sisältyy myös joen reunan tukeminen. Joki on vuosikymmenten aikana kuluttanut jokitörmää ja puiden juuret ovat esillä. Tukemalla jokitörmää uudet puut saavat tukevan kasvualustan.

Siirry tästä tiedotteeseen http://www.kotifiskarsista.fi/images/uploads/pdf/Tiedotus_puiden_poistosta_24.1.2020.pdf

Lisätietoja antaa Robert Lindholm, robert.lindholm@fiskars.com